reklama

Vystužovanie 3-posch.torty

Pridal/a Primilka dňa 24. 11. 2009 - 16:24

Pod najväčšiu spodnú tortu si pripravím pevnejšiu podložku alebo použijem nejakú drevenú dosku - predsa bude niesť váhu celej torty - obalím do ozdobného papiera a ešte do potravinovej fólie. Pod ďalšie menšie torty si pripravím kartónové podložky v takej veľkosti, aby nevyčnievali spod torty - obalím do potravinovej fólie a presne v prostriedku na nich vyrežem menší otvor na prostrednú paličku /slamku/
drží pokope všetky torty - je odrezaná v takej výške, aby bola max. do polovice výšky vrchnej torty./ Ak má Torta 30 cm, tak stredová palička je napr. 25 cm/.

Torty poťahujem už na podložkách - nechám dobre vychladiť. Na spodnej torte si vyznačím prostriedok a zapichnem tam najdlhšiu slamku, ktorá bude spevňovať všetky poschodia. Vyznačím si priestor, kde bude položená ďalšia menšia torta a zapichnem tam 4-5 drevené paličky - špajle vo výške torty / napr. 10 cm /, ktoré ešte vložím do slamiek na pitie. Na spodnú tortu nasadím ďalšiu - dobre stuhnutú tortu presne cez prostriedok na dlhú paličku. Druhú tortu tiež vystužím ako spodnú, na ňu potom dám na podložke ďalšiu tortu.

Tortu dokončím - dozdobím až keď ju celú poskladám. Mne sa to tak osvedčilo a aj moje zákazníčky si to chválili - pri odovzdaní torty im dám info alebo aj ukážem odfotené obrázkyTorta. Jednotlivé tortičky môžu potom krájať na podložkách alebo aj rozobrať.

Vystužovanie 3-posch.torty, torta, Ozdoby na torty, Primilka, 1
Priemer 5 (14 hlasov)

reklama

reklama

reklama

Komentáre

Elena B, Ut, 24. 11. 2009 - 18:39

perfektné, ešte mi poraď kde si zohnala také šikonvé paličky a čím si poťahovala a aký hrubý máš poťah, lebo ja to mám vždy také troška hrboľaté aj keď sa snažím to zahladiť krémom, dík BozkávamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

mariad, Ut, 24. 11. 2009 - 19:47

ja taketo palicky kupujem v obchode kde sa daju kupit potreby pre stolarov to su palicky z ktorych stolari robia kolicky na spajanie nabytku

Ďakujem dievčatá - Zlomené srdceSlnkoKvietok
Pre ElenkuB - väčšinou používam obyčajné drevené alebo bambusové špajle, ktoré dostať kúpiť vo všetkých domácich potrebách - majú dlžku 30 cm, raz sa mi však podarilo kúpiť v Carffoure dlhšie - mali 50 cm - tie používam, ak je torta vyššia. V obchodoch "všetko za 39 sk" majú umelohmotné paličky /slamky/, ktoré majú 40 cm.
Ja osobne na poťah používam len mliečny marcipán /250 gr Cera stužený tuk, 250 gr práškový cukor považský, 150 gr sušené mlieko odtučnené / 1,5 % tuku/ a pár kvapiek mandľovej arómy/. Vaľkám asi tak na hrúbku 4 mm na poske posypanej práškovým cukrom aj vrch si posypujem práškovým cukrom, aby sa mi hmota nelepila na valček - nepoužívam pri tom žiadne fólie.
Keď korpusy naplním, potriem boky aj vrch trocha plnkou, dám na to potravinovú fóliu, vrch prejdem valčekom - vyrovnám, boky vyhladím rukou. potom dám navrch nejakú dosku, zaťažím a nechám odležať v chlade väčšinou od večera do rána.
Keď idem poťahovať, mám tortičku s krásnym rovným povrchom.
Pridám aj obrázok - teraz naposledy som sfotila.Zlomené srdceSlnkoKvietok

Primilka ja by som sa chcela spýtať:tá jedna dávka mliečneho marcipánu vystačí na akú veľkú tortu?na spodnú časť tejto poschodovej alebo aj na viac?ďakujem za odpoveďSlnkoSlnko

Katka - teraz v sobotu som robila podobnú 3-poschodovú na svadbu - na výšku mali všetky 3 po 10 cm - spodná mala priemer 30 cm, prostredná 22 cm a vrchná 14 cm - robila som dvojitú dávku a ostalo mi len trošku, na tú spodnú 30 cm Ti akurát vyjde 1 dávka Úsmev

petaba, Št, 06. 05. 2010 - 18:16

tá kartónová podložka, to môže byť aj vyrezané z tvrdej podložky pod torty čo sa dáva? ďakujem

ja niekedy vyrežem z tej originál tvrdej podložky pod tortu alebo aj z nejakého pekného kartónu - podľa veľkosti, akú potrebujem - tak, aby bola troška menšia ako torta, ktorú na ňu dám - aby nevyčnievalaÚsmev

Rado sa stalo - ani som si nevšimla, že obe otázky boli od Teba Úsmev

AnaP, Ut, 08. 06. 2010 - 09:48

Primilka,ďakujem,aj mne si tým moc pomohlaSlnkoZlomené srdce Anka

Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam super dakujem este tak nekomu taku krasnu tortu kebyze mam spravit bola by som velmi rada :)

Určite sa Ti podarí, pozrela som si Tvoj katalóg - máš všetky tortičky veľmi pekné Slnko

wow wow wow.Nahodou som sa sem dostala pri badani co s odtuc.mliekom a pozeram aky uzasny vytvor s odtuc Bozkávam neho.Dakujem velmi pekne za receprik aj navod.Urcite v dohladnej dobe skusim

Primilka, je to uzas co robis, ako si robila tu decoraciu?najprv si tortu potiahla a potom?Mozes mi dat nejaky tip na plnky, nebavi ma robit len cokoladove, a vanilkove...vdaka

milá Zuzana - pozri si v mojom katalógu na strane 26 tortičku - svadobná pohľad zboku - tak som napísala niekomu v diskusnom príspevku, ako to robím,
no a čo sa týka plniek, tak by som Ti poradila - tu na tejto stránke pod názvom na hnedej lište si otvor diskusie - krémy alebo diskusie recepty - torty, koláče a nájdeš tam množstvo rôznych plniek, výborné sú ovocné varené z kompótovej šťavy alebo aj džúsu a mne veľmi chutia aj jogurtové a trasené plnky - sú také osviežujúce, tak sa tam popozeraj a určite si vyberieš, nech sa Ti darí Úsmev

Vdaka Primilka, tesim sxa na nove napady. POsledna vec, tie velke torty ako sa prenasaju, mas take velke krabice?balite kazdu tortu?

S tým prenášaním a balením je to určite rôzne, každý má nejaký svoj spôsob, dôležité je však, aby torta bola na pevnej podložke, zodpovedajúcej váhe torty. Ja pod ľahšie torty - také do 5-6 kg vyrábam podložky z tvrdého kartónu / dám aj dve tri/, obalím do ozdobného papiera a ešte do potravinovej fólie, ťažšie torty dávam na pevnejšie podložky z dreva. Vo väčšine prípadov dávam potom tortu aj do krabice - tie si vždy donesiem z Lidlu - tam ich majú ozaj všelijaké, aj čo sa týka veľkosti. Myslím, že sa torta lepšie prenáša v krabici, no ale určite je to tiež rôzne Úsmev

Primilka ale Ty maš marcipan biely a nie je nahodou zo sušeneho mlieka žlty?ja robim iba želatinove poťahovky,ale teraz idem piecť svadobne torty a chcela by som na ne dať marcipanove poťahy len sa bojim či nebude žlta? a ešte keď Ti zostane ta ho normalne nahrejeś v mikrovlnke, a ešte mi poraď čim robiš tu mriežku kosticou?a robiš ju až na torte? veľa otazok čo? ďakujem SlnkoSlnkoSlnko

Elenka, na poťah robím marcipánovú hmotu s cerou - 250 gr cera + 250 gr práškový cukor + 150 gr sušené mlieko / používam odtučnené Sabi - má len 1,5 % tuku/ + pár kvapiek mandľovej arómy, všetky suroviny spolu v tuhom stave vymiesim na hmotu - ten recept mám z knihy Julkine netradičné torty a mám ho na všetkých bielych tortičkách - žiadnu inú hmotu nekupujem. Teraz v tých horúčavách sa s ním pracuje trocha horšie, lebo rýchlo mäkne, ale keď ho dám na chvíľu do chladničky zatuhnúť, tak v pohode. Ak mi ostane, tak ho dám do mikroténového sáčku, odložím do chladničky a použijem pri najbližšej príležitosti - nič nenahrievam v mv - len to premiesim rukami. Tá hmota nie je vyslovene až biela, ale nie je ani žltá ako ten druhý marcipán, ktorý sa robí na ozdoby. Teraz som tiež robila 2 torty na svadbu a poťahovala som ich tou hmotou. Ak by si s ňou chcela robiť, tak by som ti odporučila vyskúšať to s nejakým menším množstvom surovín, lebo viem, že niektoré žienky to vyskúšali a povedali nikdy viac ale zas viem o niekoľkých veľmi zručných cukrárkach, že ju tiež používajú. / Ak potrebujem poťah farebný, tak urobím ten druhý čo je na ozdoby, lebo ten s cerou sa nefarbí dobre/.
A tú mriežku na torte si naznačujem maliarskou mriežkou a potom si to ešte zvýrazním bambusovými špajlami - napísala som to v diskusnom príspevku pri tortičke, ktorú mám na strane 26 - svadobná - pohľad zboku - tak si to tam prečítaj, nech to znova nepíšem Úsmev

Если вы интересуетесь создание сайтов, то вы можете посмотреть в портфолио. Там Есть множество концепций для интернет-сайта


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama