reklama

Ľahký vaječný krém

Pridal/a Bohus_L dňa 13. 03. 2009 - 10:36 - Recepty Bohus_L
obrázok k receptu

reklama

ľahký vaječný krém v rôznych variácách

Ingrediencie
6 kusy vajce
350 gramov kryštálový cukor
2 vanilkový cukor
200 gramov čokoláda
2 polievkové lyžice kakao
100 gramov orechy
500 gramov maslo
Postup

Vanilková Varianta 6celých vajec šľaháš nad parou s 350g kryš.cukru a dvoma vanilkami do zhustnutia.Keď to vychladnie zmiešaš z 500g Palmarínu alebo Masla

Oriešková Varianta Rovnako ako Vanilková len po zhustnutí vmiešať opečené a pomleté orechy(oriešky).

Grilážová varianta. Polovicu cukru roztopím na karamel, pridám 100g vlašských orechov a po chvíli vylejem na papier na pečenie. Po vychladnutí rozdrvím valčekom na cesto a pri šľahaní vajec to postupne pridávam. Kým sa vajcia celkom nad parou uvaria tak sa karamel roztopí. Potom už postupovať rovnako.

Čokoládová varianta. Vajcia, cukor a vanilky zostávajú ale postupne pridávam 200g čokolády a ešte 2lyžice kakaového prášku. Zvyšok znova rovnaký.

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

evicka, Pi, 13. 03. 2009 - 10:47

Perfektne si to rozpísal, ešte aj rôzne varianty.Vidieť,že si detailista tak ako aj pri svojich tortách.
ÁnoSlnko VĎAKA !

Postup vyzera jednoduchý,len sa bojim toho šľahania,naposledy bola ako jemný kryštal a už sa mi nepáčila navonok,ale zase sa budem pokušať.Vrela vdaka BohušÁnoÁnoÁno

Robievam tento krém,ale tu karamelovu variantu určite vyskúšam urite bude výbornýVyplazený jazykVyplazený jazykTortaTortapivo

niki, Pi, 13. 03. 2009 - 13:28

kolko zhruba trva to slahanie nad parou?dakujemÚsmev

adika, Pi, 13. 03. 2009 - 14:29

odporucam,ja ju robim skoro stale a velmi sa s nou dobre natiera ,cokoladova je najuzasnejsia!MrkámMrkámMrkámMrkám

lydia, Pi, 13. 03. 2009 - 20:00

Každý z týchto krémov je úžasný, len treba šľahať aby sa to dobre prevarilo ( hlavne cez leto ) krémy sú fantastické, Bohuš vždy dobre poradí ÁnoMrkám

Túto plnku robievam najčastejšie aj ja. Hlavne čoko verziu. Robim naraz z 9 vajec. Nad parou to miešam min. 20 minút. Slnko

Gabikanav prosim ťa miešaš to nad parou alebo šľahaš ručne ,alebo prosimťa mixerom?porad prosímKvietok

live.el, Ne, 15. 03. 2009 - 18:35

Tento krém, len z 4žĺtkov a 1 celé vajce, čokoláda a kryš.cukor robím aj ja na parížske rožky.Úsmev

pachola, Ut, 24. 03. 2009 - 17:12

ja som robila tú karamelovú variantu a napíšem Vám,bola fantastická vďaka BohušZlomené srdce

gentana, Ut, 05. 05. 2009 - 18:15

Naybabka,ja to slaham mixerom, kto by to tych 20 min slahal metlickou ja robievam tiez tuto plnku hlavne ked zdobim torty

werona, Ut, 05. 05. 2009 - 19:08

super,super zatial som robievala len tu čokoládovú variantu ale určite vyskúšam všetky Chichocem saVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Ja si stále vajcia s cukrom vyšlahám do peny a potom dám nad paru a len občas zamiešam.Takto robím aj bielky,len ich vyšlahané nesmiem dat na horucu vodu lebo sa zrazia

AnaP, St, 08. 07. 2009 - 23:37

Ja robievm aj tieto podľa Buhuša-sú výborné,ale aj samotnú žľtkovú a bielkovú podobne ako kokr.

ja robím túto čokoládovú skoro do každej torty, používam figaro čokoládu a je fakt fantastická, má úžasnu konzistenciu, dobre sa s ńou aj zdobí, každý si ju žiada. Robila som už aj z 18 vajec naraz, treba to šľahať mixérom na najnižšom stupni hodinu /ak 6 vajec, stačí 30min/. ináč, dá sa zistiť či je už uvarená aj tak, že sa medzi prstami musí urobiť niť, musí sa tak naťahovať. ja pridávam 625g hery - pri 12vajciach je to 5 kusov. a ešte jeden poznatok, z 24 vajec mi vystačila na naplnenie 15 kg torty /v mojich obrázkoch žltá z bielym patchworkom/

Tato stranka ma moc oslovila.Som rada ze som spoznala cukrarov,ktorý sa vedia rozdelit zo svojimi receptami.Verím že sa moc toho naučím .

S pozdravom MrkámMrkám

kerrys, Po, 21. 02. 2011 - 20:31

ahojte taka mala otazocka mozno smiesna, maslo primiesam k vajciam az ked vychladnu?? alebo hned ako to stiahnem z plynu?? dakujeem

aramana, Po, 21. 02. 2011 - 20:59

Trošku vychladnúť-5minút, cápni tam maslo na 6 kúskov a nechaj úplne vychladnúť.Vtedy aj maslo z ľadničky sa dostane na rovnakú teplotu ako krém a nikdy nebrzne.

micha99, Po, 21. 02. 2011 - 22:39

aramana, myslíš, do takého teplého len hodiť maslo rozrezané na niekoľko kúskov, nechať ho roztopiť, vychladnúť a potom prešľahať? alebo šľahať hneď? Kvietok

aramana, Po, 21. 02. 2011 - 22:43

Nie úplne horúce ale teplé.Hodiť tam - nemiešať, ono sa to tam samé vcucne, počkať kým vychladne a potom šľahať.To maslo potom bude zaručene tej istej teploty ako krém a nebrzne sa.

lubka67, St, 23. 02. 2011 - 18:05

ja som nedávno robila ten čokoládový šľahala som ho 30min. mixérom a môžem povedať, že je skutočne fantastický,vrelo doporučujem ÁnoÁnoÁno

mirunka, Po, 18. 04. 2011 - 20:44

Dievčatá a chlapci, ja mám otázku na orieškovú variantu. Orechy najskôr opiecť až potom pomlieť alebo naopak? A ešte pre kontrolu, či som správne pochopila... orechy pridám po zhustnutí hneď ako to dám dole z pary? Orechové plnky moc nerobím, tak som z toho nervózna či to zvládnem Smútok

Ahojte,
skusala som cokoladovu variantu a je super. Ale teraz mame chut na nejaky ovocny krem, tak mi prosim poradte. Myslite, ze sa da aj z tohto receptu spravit napr. jahodova varianta? Do zakladnej vanilkovej varianty by som dala niekolko lyzic jahodoveho dzemu? Bude to dobre??
Dakujem za kazdu radu MrkámKvietok

po precitani vsetkych komentarov som urobila ten vanilkovy, bol asi skvely, lebo sa na svadbe z tej torty mne ani neuslo Veľký úsmevTlieskam

Prosím Vás, ak robíte čokoládový krém, roztopíte najprv čokoládu a tak ju pridáte do základu, alebo sa kocky čokolády postupne roztopia, keď sa šľahá??? Ďakujem

ÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk robím dávno tento kremík/ale teraz už v mikrovlnke/,je úžasný,a tiež parížsky,aj kombinujem s ovocím.Priatelia sú spokojní. SlnkoSlnkoSlnko

Mozem sa spytat, tych 6 vajec, na aku velku tortu to asi vyjde? Idem robit priemer 26cm, nebude toho vela? Dakujem. Mrkám

Prosim Vas idem sa opytat, mozem tuto plnku robit kludne aj v lete? Nehrozi ze z nej dostanu salmonelu alebo tak? Zvyknem slahat vzdy aspon 35 min ked robim zo 6 vajec. Dakujem

aramana, St, 28. 05. 2014 - 21:54

Proti salmonele sa musí vysoká teplota držať dlho.Takže stačí 30 minút na 6 vajec ale od doby, kedy sú už vajcia horúce Áno Správne vyšľahaný vaječný sa nepokazí aj týždeň Áno Na leto je to výborná, bezpečná plnka Áno

Dakujem pekne Úsmev Najviac chuti tato plnka, ci uz vanilkova alebo cokoladova, tak pre istotu som sa radsej opytala Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama